Cult Kanaal
cult webzine


Vreemde reissitesGerelateerde dossiers:

:: Alternatieve vakantie

:: Amsterdam anders

:: Vreemde bestemmingen

:: Kasteel arrangement

:: Berlijn underground

Vreemde reissites

Voor de reiziger die denkt al veel te weten of te hebben meegemaakt, is er op het internet een schat aan informatie te vinden over zaken die je nog NIET wist!


Begin je reis met goed voedsel!

Braniff Airways, 1968Op Airlinemeals.net kun je de wereld achter de catering van vliegtuigmaatschappijen ontdekken. Vele foto´s met maaltijden van alle denkbare airlines, ook foto´s van het eten aan boord in jaren ´50. Verder een kijkje achter de schermen en oude advertenties van airlines. Bekijk het verschil tussen business class maaltijden en economy. Leuk om te zien wat je kunt verwachten voordat je op reis gaat.
Vliegangst? Krijg het hier...

De website Turbulentie.nl heeft als ondertitel ´Platform voor vliegervaringen´. Je vindt er een flop-tien, een crash-index . De websurfer die zich echt bang wil laten maken leest vooral de secties over risico´s, crashes en kaopingen goed door! Je krijgt er onder andere antwoord op de vraag welke typen vliegtuigen het meest crash-gevoelig zijn....Opscheppen? Oplepelen!

Lepel American AirlinesAls bovenstaande site niet vreemd genoeg voor je is: bij Spoons of the Air heeft men alleen maar aandacht voor luchtlepels.
Why choose an airline from India with the name "Air Sahara"? No idea, but that's not important becuase the spoon is beautyful! The length of 12.5 cm is good, the polish is good, the design is good, the logo impression is good. In a word: this spoon is really good!Gouden tip voor low-budget reiziger

Slapen op luchthaven PhoenixDe ondertitel van deze website zegt genoeg: The Budget Traveller´s Guide to Sleeping in Airports.  Veel luchthavens zijn zelfs beter dan lokale hostels! Eén van de tips op deze site:  ´Zelfs als je regelmatig op luchthavens slaapt: Gedraag je niet als professional! Doe alsof je daar ECHT niet wilt zijn en alsof je echt nergens anders heen kunt. Huilen helpt.´
Kies je bestemming en slaap zacht.Hoe te reizen met één tas

KoffersEr is geen twijfel: te veel meenemen op reis is verreweg de nummer één op de lijst van grootste reisproblemen. De website One Bag is een onuitputtelijke bron voor de kunst van het licht pakken, om dus voor langere tijd uit een enkele tas te leven.
Hoe reisde men in 1900?
Reisadvertentie uit 1908
Een miljoen jaar geleden vertelde de eerste mens die over een heuvel liep - en terug kwam - verhalen over wat hij gevonden had. Oude reisverhalen zijn moeilijk te vinden, maar leuk om te lezen en kunnen ons iets laten zien van reizen en ontdekkingen rond de wereld en in het verleden. Check de site
Travelhistory.org.


- Cult Kanaal 2004 -